Herplaatsers

Ter herplaatsing

Nieuw thuis gezocht voor Coco, korthaar teefje 4 jaar oud

Stamboomnaam: Vega
Geboortedatum: 12-11-2018

Wegens gezondheidsproblemen binnen het gezin waar Coco woonde, wordt een fijne plek voor haar gezocht.
Coco werd vanuit Italië naar Nederland geïmporteerd toen ze 9 maanden oud was.
De eerste eigenaar heeft haar helaas niet goed gesocialiseerd en dat is nog steeds te merken in haar gedrag.
Zij is een lieve hond die graag bij je is. Ze kan die aandacht vrij duidelijk opeisen. Dit kan zich uiten in blaffen, dat is inmiddels al stukken minder. Ze wordt steeds rustiger en ze heeft dus behoefte aan grenzen en duidelijkheid.
Coco is kieskeurig in haar vrienden. Onbekende honden moet ze eerst leren kennen. Om die reden zal ze niet geplaatst worden bij een oude of heel jonge hond. Een stabiele hond van ongeveer haar eigen leeftijd zou eventueel wel een optie kunnen zijn. Ze is katten gewend maar echt leuk vindt ze ze niet. Coco is dol op kinderen en kan zeker in een gezin worden geplaatst als de kinderen tieners zijn. Door haar kracht en lompheid is het niet verstandig om haar in een gezin met kleine kinderen te plaatsen.
Ze is gewend om mee te gaan op vakantie en geeft in de auto geen probleem, maar een bench is wel aan te raden. Ook als ze langere tijd alleen in huis moet blijven, is een bench de beste keuze! Verder houdt ze niet van water maar kan wel mee aan de fiets!

Coco verblijft sinds half december bij een van onze bestuursleden, die haar gedrag thuis en in haar hondenschool observeerde en corrigeerde.
Haar conclusie: Coco is een echte Weimaraner en zal bij voorkeur worden geplaatst bij mensen die ervaring hebben met het ras, er naar uit kijken om samen flink te trainen en die haar vooral duidelijkheid kunnen geven.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Els Theel, 0513-436900 of herplaatsing@weimaraners.nl

 

 

 

Storm, ruim 3 jaar oude reu met een klein hartje

Stamboomnaam: Kay v.d. Struyver
Geboortedatum: 04-10-2019

Wegens beschadiging van het vertrouwen tussen hond en baas wordt een nieuwe plek gezocht voor Storm, een ruim drie jaar oude korthaar reu.
Hij is als pup bij ons gekomen met 7 weken. Nest bestond uit enkel reutjes. De vader en moeder van het nest hebben we niet gezien en bij navraag later bleek dat de socialisatie niet echt goed was. Storm is een sterke reu die graag in gezelschap verkeert en de nodige aandacht vraagt. Alleen laten als pup ging prima maar in de corona tijd kwam daar verandering in omdat er steeds iemand thuis was.
Bij een training omdat weer voor elkaar te krijgen maakte hij niets kapot in huis maar is hij verzot op kussens en hier tult hij op en sloopt ze vervolgens. Als er iets op de grond valt, is hij er als de kippen bij om het te pakken maar laat het los na commando los, soms met wat gegrom.

Storm kan binnenhuis met katten overweg maar buiten jaagt hij ze op. Storm geeft duidelijk aan wat hij niet en wél wil en wat hij niet wil maakt hij duidelijk kenbaar door te grommen en bijten. Hierdoor ontstond ook de beschadiging tussen baas en hond. Storm kan goed overweg met kinderen, speelt met ze en laat zich graag door hen aaien. Met baby’s gaat het minder en hij wil er ook op gaan liggen of heel dichtbij en is moeilijk te corrigeren in zijn gedrag hierin.
Bij uitlaten loopt hij goed mee aan de riem behalve als hij een spoor van iets ruikt, dan gaat hij trekken. Loslopen is geen probleem en hij komt op commando terug naar de baas.
Gaat goed om met teefjes maar niet met reuen en tegen kleine hondjes die aan de lijn zitten kan hij lelijk doen.
In de auto zit Storm aangelijnd voorin of in de achterbak zonder kennel. Is in het begin wat nerveus maar gaat na een tijdje wel rustig zitten.
Ligt graag op zijn kleed maar in de bench gaat hij alleen liggen met het deurtje open en in het zicht van mensen. Als de het deurtje dicht wordt gedaan, gaat hij blaffen en probeert eruit te komen.

Er zijn bijtincidenten geweest, waarvan 6 kleine incidenten en 1 heftig incident met nare gevolgen. Dit incident werd veroorzaakt door een waarschuwing waarbij een baby beschermd moest worden toen hij erop/ erbij wilde gaan liggen.
Omdat Storm in de opvang heeft flinke vooruitgang heeft geboekt zijn we nu op zoek naar een stabiele omgeving, waar hij met rust en goede begeleiding weer een fijn thuis zal vinden.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Els Theel, 0513-436900 of herplaatsing@weimaraners.nl

 

 

 

Nelli een drie jaar oud langhaar teefje

Stamboomnaam: Fantom Indigo Benelli
Geboortedatum: 25-12-2019

Aandacht voor Nelli!!

Nelli is een drie jaar oud langhaar teefje, dat na een moeizame reis vanuit het buitenland naar Nederland kwam toe ze 4 maanden oud was. Ze mist daardoor een stuk socialisatie in die zo belangrijke eerste maanden van haar leven.

Ze heeft zich ontwikkeld tot een pittige, drukke hond die zich erg aan de baas heeft gehecht.
’s Nachts verblijft ze in haar bench en ze meldt zich ’s ochtend al blaffend om daaruit te mogen komen.

Nelli heeft veel cursussen doorlopen op gebied van gehoorzaamheid en jacht. Ze kent de basis van Canicross training en vindt niets leuker dan bezig zijn met trainen.

Ze is wel beschermend en verdedigend en daar zal een nieuwe eigenaar rekening mee moeten houden, omdat ze dan impulsief kan reageren. Hoewel ze niet echt heeft gebeten, is er aanleiding om voorzichtig te zijn bij onverwachte gebeurtenissen.

Nellie houdt van lange wandelingen en speuren. Buiten komt ze gemakkelijk terug op de fluit en let goed op de eigenaar door vooral niet te ver uit de buurt te gaan.
Ze heeft een voorkeur voor kleine honden maar als de grotere honden vriendelijk zijn is er ook geen probleem.

We zoeken naar een nieuwe plek voor Nelli, het liefst bij kenners van het ras maar vooral bij mensen die veel tijd hebben om haar voldoende beweging te geven.
De voorkeur gaat uit naar mensen die jachttraining o.i.d. willen gaan doen.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Els Theel, 0513-436900 of herplaatsing@weimaraners.nl