Herplaatsers

Er zijn op dit moment 1 herplaatser. Jack een korthaar reu van 3 jaar oud. Hij is op proef geplaatst.

Nadere inlichtingen via herplaatsing@weimaraners.nl of 0513-436900.

JACK (op proef geplaatst)

Namens de eigenaar en de fokker heeft onze vereniging de bemiddeling op zich genomen voor herplaatsing van Jack.

Jack is een drie-jaar oude, gecastreerde reu met een zeer sterke bezitsdrang. Dat is de reden van verschillende bijtincidenten geweest, waarbij nooit de baas maar wel gezinsleden werden gebeten. Bij twee incidenten beet de hond door. De incidenten hebben allemaal in het afgelopen jaar plaats gevonden.

Omdat het vertrouwen in de hond bij de overige gezinsleden is verdwenen wordt bemiddeling in herplaatsing gevraagd.

Jack werd uitvoerig gezien door een gedragstherapeut, die zijn aanbevelingen voor aanpak van de problematiek heeft genoteerd. Geïnteresseerden kunnen deze rapportage en overige inlichtingen opvragen via herplaatsing@weimaraners.nl.

De voorkeur bij herplaatsing gaat uit naar mensen die eerder een Weimaraner hebben gehad, een thuis zonder kinderen en katten.

Een consequente aanpak is belangrijk en naast de dagelijkse wandelingen lijkt het fijn als Jack wordt uitgedaagd om zijn neus en kop te gebruiken in spel, jachttraining o.i.d. Ook wordt het gebruik van een bench aanbevolen.

Jack wordt vanaf 23 augustus opgevangen bij een trainster binnen onze vereniging, die zijn gedrag buiten het gezin zal beoordelen. Gezien zijn jonge leeftijd is er een goede kans op
succes bij herplaatsing.