Laden Evenementen

« Alle Evenementen

12-10-2024 Jongehondendag

12 oktober 2024 -08:00 - 17:00

Waarom een JongeHondenDag?

Menige eigenaar zal nog onder de indruk zijn van het temperament, lichtelijk radeloos omdat er van alles gebeurd wat niet gewenst is, wat wel gewenst is gebeurt niet kortom….opvoedproblemen. De fokker zal graag willen weten wat er met zijn pup gebeurt en hoe die zich ontwikkelt. Daarom organiseert de WSH jaarlijks de JongeHondenDag om beide partijen de mogelijkheid te bieden elkaar weer te treffen en antwoorden te geven op alle vragen. Heeft u dit niet nodig, dan maken we er een gezellige dag van.

De keurmeesters beoordelen de jonge honden – rekening houdend met leeftijd en ringervaring (niet vereist) en geven een toekomstverwachting. Het is geen wedstrijd, er volgt dan ook geen plaatsing. Hierna geven ze ook hun mening over het hele nest in aanwezigheid van de ouderdieren. Dit onderdeel is voor de fokker heel belangrijk. Hier staat of valt of zijn keuze wordt bevestigd of dat een andere combinatie wenselijk is.

Op deze dag heeft de WSH alle expertise aanwezig. Voor vragen of adviezen bent u bij het secretariaat altijd welkom – zij helpen u verder of brengen u in contact met de juiste persoon of organisatie.

Inschrijving voor de Jongehondendag staat open voor honden die geboren  zijn tussen 14-06-2023 en 14-06-2024

De kosten voor een jongehond zijn 30 euro. De ouderdieren zijn gratis.
De leden van de vereniging De Weimarse staande hond krijgen per ingeschreven jongehond twee consumptiebonnen.

De keuringen starten om 10:00 u in de ochtend met de jongste pups. In de middag komen de oudere jongehonden aan bod.

U ontvangt een week voor dit evenement de uitnodiging met de melding of u in de ochtend danwel de middag verwacht word.
Lees de uitleg over een Jongehondendag op https://weimaraners.nl/de-jongehondendag/

Ringtraining
Wil je goed beslagen ten ijs komen, dan zou je er voor kunnen kiezen om ringtraining te volgen bij Mireille Martens. Vanuit de vereniging worden er 2 dagen beschikbaar gesteld waar je als lid een gratis les ringtraining kunt gaan volgen om je voor te bereiden.
Neem contact op via het mailadres ringtraining@weimaraners.nl om een datum te bespreken. Voorwaarde is wel dat je lid moet zijn van onze vereniging!
Je krijgt als lid maximaal 2 lessen gratis, echter als je er meer wilt kan je dit natuurlijk altijd met Mireille afstemmen en zelf betalen.

 

Gegevens

Datum:
12 oktober 2024
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Manege de Fruithof
Dorpstraat 5
Heteren, 6666 AE
+ Google Maps