Zooeasy uitgebreid met 150.000 honden

Door Menno van Vlaanderen van www.weimaranerpedigrees.com zijn circa 150.000 hondgegevens beschikbaar gesteld om Zooeasy verder aan te vullen.

Na vele dagen migreren en converteren van deze gegevens zijn deze geïmporteerd in de database van Zooeasy. Hierna worden de Mean kinship cijfers opnieuw berekend.
Door deze uitwisseling zijn de meeste Nederlandse en Belgische honden nu uitgebreid met extra generaties.

Wel komen er nu een 300 honden dubbel voor in Zooeasy, onder verschillende registratienummers. Dit zal nog gecorrigeerd worden op een later moment.

In zooeasy worden de honden zonder een overlijdensdatum, in het jaar dat deze hond 16 jaar oud wordt, met een fictieve overlijdensdatum van “01-01” vermeld en het extra veld fictieve overlijdensdatum wordt dan op Ja gezet. Hierdoor worden deze honden niet meegenomen in de Mean Kinship berekeningen. Hierin zitten namelijk alle honden in onze database die nog in leven zijn en vruchtbaar zijn (dus niet gecastreerd of gesteriliseerd). Zooeasy onderkent nu het totale bestand als één ras, dit zal later dit jaar berekend worden per variëteit. Dus later worden alleen kortharen meegenomen in de berekening bij kortharen, en langharen alleen bij langharen.

Heeft u gegevens voor aanvullingen zoals:

  • overlijdensdatums van honden,
  • Registratienummers,
  • Uitslagen van proeven of wedstrijden
  • Bekende ziektes of
  • aanvullingen in ouderdierengeef deze dan door aan penningmeester@weimaraners.nl.