11-04-2025 Ledenvergadering kort verslag

Leden vergadering 11-04-2025

Op 11 april 2025 was onze Algemene Leden vergadering. We hebben tijdens deze vergadering medegedeeld dat Wanda Koopmans helaas om privéredenen had aangegeven dat ze haar bestuursfunctie wilde neergeleggen. Omdat dit pas kort vóór deze vergadering bij ons bekend was, stond dit daardoor helaas niet op de agenda. Maar we kunnen nu ons nieuw gekozen bestuurslid voor de Jachthondencommissie voorstellen: Remco Weezenaar en wensen hem hierbij veel succes. We zullen bij de volgende ledenvergadering de bekrachtiging van deze functie op de agenda zetten.

Vanuit het bestuur bedanken we Wanda voor haar inzet, ze blijft wel actief in de Jachthondencommissie.

De financiën van 2024 zijn besproken en de penningmeester heeft voor de kascontrole decharge gekregen van de aanwezige leden. Wel hebben we stilgestaan bij de afname van deelnemers aan de Clubmatch en Jongehondendag elk jaar. Vanuit de leden zijn er adviezen gekomen om meer fokkers en leden hiervoor actiever aan te trekken.
De voorgestelde aanpassingen voor het Verenigings Fok Regelement (VFR) zijn goedgekeurd door de aanwezige leden. Hierdoor worden de DNA-testen (Combibreed) geadviseerd om uit te laten voeren als men een Weimaraner wil gaan inzetten voor een dekking. Ook is een paragraaf uit het VFR omtrent de inzet van een buitenlandse dekreu verduidelijkt.

In de komende clubbladen zullen we nog enkele artikelen besteden aan de noodzaak van de DNA-testen (Combibreed) om bepaalde erfelijke ziektes in het ras zoveel mogelijk te voorkomen. Nu WSH-leden via onze vereniging hiervoor 10%  korting krijgen en we onze leden daarnaast ook nog een bijdrage van € 18,- geven, willen we daarmee de inzet van de DNA-testen voor het behoud van de gezondheid van ons weimaranerras danook graag stimuleren.

Tijdens de vergadering hadden we ook de uitreiking van een ‘Predicaat van Natuurlijke Aanleg’, welke uitgereikt is aan Saar Duvekot  met haar weimaraner Baca Cum Caerulei Oculi. Bijzonder hierbij is de jonge leeftijd van de hond (nog geen twee jaar) èn de nog heel jonge leeftijd van Saar. De hond heeft hierbij samen met haar jonge bazin de Aanleg Proef Veldwerk (APV), de Appel en Apportproef (AAP) en de Zweet en Sleepspoor proef (ZSP) behaald. Een zéér bijzonder resultaat van deze mooie jonge combinatie dus, waar we als vereniging danook graag bij stil wilden staan. Saar heeft met Baca de prijs dankbaar en stralend in ontvangst genomen onder een welgemeend luid applaus.

 

Wim van Roessel, voorzitter

05-07-2025 Suppen met je hond

HOE GAAT DE HONDEN-SUP IN ZIJN WERK?

Na aankomst bij onze HondenSUP Loosdrecht (gratis parkeren kan naast Albert Heijn op het parkeerterrein recht tegenover onze HondenSUP), meld je je binnen even aan. Kom graag een kwartiertje voor aanvang zodat je je rustig kunt omkleden.

De vermelde aanvangstijd is de tijd van vertrek van de boot!!!

Laat je hond als het kan nog even in de auto (behalve bij warm weer uiteraard!), zodat je je eerst rustig kunt aanmelden. Dan krijg je van ons verdere instructies. Je kunt je bij ons binnen omkleden en waardevolle spullen achterlaten in onze kist. Bij frisser weer kun je een wetsuit met supschoentjes van ons lenen. In de zomer is het dragen van gemakkelijk zittende kleding, die eventueel vies en nat mag worden, meestal meer dan voldoende! Wetsuits zijn dan echt te warm!!!

Na het omkleden varen we op de vermelde aanvangstijd met de motorboot naar ons eiland in het natuurgebied. We vertrekken met de honden-sup namelijk niet vanuit de haven op de sups, aangezien het eerste deel van de route te onrustig is voor de hond (langs volle terrasjes, onder een brug door, veel eenden in de doorgang en een stuk over open ruwer water). Op ons privé-eiland kun je even wandelen met de hond (graag poepzakjes meenemen!) waarna een korte instructie volgt. Daarna zul je voorzichtig één voor één het water op gaan, uiteraard met onze hulp en begeleiding en dan blijf je nog even in de buurt van het eiland. Vindt je hond (of jijzelf) het nog een beetje griezelig, dan is het fijn dat je even terug kunt naar het eiland. Gaat het goed, dan peddelen we een leuk tochtje door het prachtige beschutte natuurgebied van de Vuntus beheerd door NatuurMonumenten. We stemmen de route volledig af op de honden. Bij onze honden-sup staat namelijk het plezier en welzijn van de hond op de voorgrond en komen de sup-skills op een tweede plan.

De begeleiding is in handen van Ingrid Kroon, die al meer dan 12 jaar dagelijks HondenSUP-lessen geeft en bij de grotere workshops zijn er twee instructeurs aanwezig. Hierdoor zijn jij en je hond verzekerd van een deskundige begeleiding!!!

Onderweg maken we een stop op het water (dus we stappen niet allemaal weer af en op) voor een korte pauze met een drankje. De hond moet in het beschermd natuurgebied altijd aangelijnd zijn. En geen zorgen, je wordt niet door je hond van de sup getrokken, ookal is hij aangelijnd – de instructie hierover is voorafgaand aan de workshop of les.

We maken uiteraard foto’s van jou en je hond op de sup gedurende de gehele tocht, die je na afloop digitaal krijgt toegezonden.

De maximale grootte van een Groeps-workshop is ca. 10 combi’s aangevuld met max nog 2 kijkers, uiteraard mede afhankelijk van de deelnemende rassen en of er gebruik gemaakt wordt van onze Tandem-sups. Bij een MINI workshop peddelen we dezelfde route en de MINI Workshop duurt dan ook even lang als een ‘gewone’ workshop, maar heet MINI vanwege de kleinere groep: een max van 4 combi’s, excl. eventuele ‘kijkers’ op een sup zonder hond en onze eigen hond.

We hebben 2 Tandem-sups (goed voor 2x2pp) en 6 single sups = in totaal 10 combi’s, plus 2 ‘gewone’ single sups voor eventuele kijkers.

De gehele les (incl. het heen en weer varen naar het eiland en de instructie) duurt ca. 2 uur.

In principe gaat onze Toller Mayka meestal mee op de workshops, maar mocht je dit een bezwaar vinden, laat het dan graag ruim van te voren weten, zodat we haar thuis kunnen laten!

 

ADRES

HondenSUP Loosdrecht – Oud Loosdrechtsedijk 191 – 1231 LW Loosdrecht (recht tegenover Albert Heijn – dus niet bij de iets verderop gelegen supschool!)

 

PARKEREN

Parkeren kan GRATIS voor de deur van onze ontvangstruimte op ons eigen terreintje, maar je kunt ook terecht op het aan de overzijde gelegen parkeerterrein naast Albert Heijn (ook gratis)

Aanmelden graag uiterlijk 15 minuten voor de aanvangstijd.

 

MEENEMEN VOOR DE HOND

Tuig – liever dan alleen een halsband ivm met uit het water op het board trekken van de hond (in geval van nood hebben we een paar tuigjes reserve)

  • heupgordel – wij hebben een aantal heupgordels te leen. Deze worden voor aanvang van de les aan jullie uitgereikt. Mocht je liever je eigen heupgordel gebruiken, dan kan dit uiteraard ook. Zorg wel dat je ook een eigen losse riem meeneemt, dat is veiliger en gemakkelijker in de boot en op het eiland!

Beloning voor je hond – liefst tube of roller – we hebben de overheerlijke zalmtubes van Prins te koop in onze shop – aangezien snoepjes vaak nat en vies worden. Bovendien blijft de tube van Prins drijven!

Poepzakjes voor op het haventerrein en op het eiland

* bij pups of honden waarvan niet zeker is of ze kunnen zwemmen, graag een zwemvestje dat goed aansluit – een te ruim zwemvest is levensgevaarlijk voor de hond, omdat hij klem kan komen met zijn voorpoten in de ruimte voor de borst of onder de oksels. Eventueel hebben we een hondenzwemvestje te huur voor €5,- in de maten XS, S, M en L – beperkt aantal per maat aanwezig dus wel van te voren reserveren!

*  droogdoek voor na afloop

 

KLEDINGADVIES

* Gemakkelijk zittende kleding die eventueel nat mag worden

* Reserve kleding

* Bij frisser weer krijg je van ons een wetsuit te leen – hieronder draag je zwemkleding en een t-shirtje of hemdje

* Schoenen of sandalen die nat mogen worden – eventueel kun je ook waterschoentjes van ons lenen

  • Insecten-spray – want we gaan een natuurgebied in!
  • Zonnebrand (liefst thuis of buiten aanbrengen en zeker niet in de shop, vanwege de sterke geur voor de honden!!!)

* Bij frisser weer eventueel een dun jackje voor over het wetsuit en een muts

* een brilsaver voor de brildragers

Waardevolle spullen kun je beter thuislaten, maar we hebben een  kist voor autosleutels, telefoons, en kleding die je niet meeneemt naar het eiland!

 

GEBRUIK EIGEN SUP

Vaak wordt aangenomen dat het voor ons fijn zou zijn als je een eigen board meebrengt en dat je zo wat korting op je boeking zou kunnen krijgen. Maar aangezien wij ons eigen materiaal meestal, en zeker bij grotere groepen, al van te voren op het eiland klaarleggen, om zo het transport van deelnemers overzichtelijk en veilig te houden, is het voor ons eerder lastig dan handig. Een eigen board moet van te voren vaak nog worden opgepompt, naar de boot worden gebracht en achter de boot naar het eiland worden gesleept, waardoor we juist met een volgepakte boot minder goed kunnen manoeuvreren. Bovendien is het voor de passagiers en voor de honden niet plezierig als er paddles op de grond in de boot liggen, waar de honden op stappen en zich hieraan kunnen bezeren. Er is dus ook een vergrote kans op schade aan je spulletjes. Als je graag wilt, kun je uiteraard je eigen board meenemen, maar wij geven daar geen verdere korting op en transport van board en paddle is altijd voor eigen risico.

 

GEBRUIK TANDEM-SUP

Zijn er twee honden uit 1 gezin, of twee baasjes met 1 hond, dan adviseren wij om gebruik te maken van onze veel stabielere Tandem-sup. Dit is een erg stabiele, wat langere sup, waar je gemakkelijk met zijn tweeën op kunt en de honden samen tussen de peddelaars kunnen zitten. Deze sup kan niet omvallen en geeft dus veel meer zekerheid. Dit geeft bovendien meer rust, want vaak willen 2 honden uit 1 gezin voortdurend naar elkaar toe en springen dan van de ene sup naar de andere, of zitten voortdurend te piepen dat ze naar elkaar toe willen. De Tandem-sup is uitsluitend te peddelen met 2 personen en gaat ook dubbel zo snel 😉

We hebben over het algemeen liever geen 2 honden op 1 single sup, (uitzonderingen zijn uiteraard mogelijk!) aangezien dat vaak erg onrustig is en het peddelen bemoeilijkt, waardoor je moeite krijgt om het tempo van de groep bij te houden. Dan is het verstandiger om een Tandem-sup te reserveren. Hier kunnen 2 volwassenen met 2 of 3 honden prima op peddelen!

LET OP: we hebben 2 Tandem-sups beschikbaar, dus vroegtijdig reserveren is noodzakelijk!!!

 

FOTO’S

Wij maken onderweg foto’s gedurende de gehele workshop, die je na afloop van de workshop digitaal toegezonden krijgt. Dit is bij de prijs inbegrepen. Wij kunnen echter geen foto-garantie geven: ik ben geen fotograaf en richt me met name op de veiligheid en jullie honden. Bovendien zijn we op het water en is er altijd het risico van verlies van de camera. Via de Damage Waiver kun je aangeven of je wel of niet toestemming verleent voor het maken en eventueel gebruik van foto’s. Geef ter plekke, voorafgaand aan de workshop, altijd nog even extra door als je die toestemming niet hebt verleend. Dit om misverstanden te voorkomen en andere deelnemers er op te attenderen dat ook zij geen foto’s van jullie mogen plaatsen.

 

INVULLEN DAMAGE WAIVER 

Voor aanvang van de workshop of tour dient iedere deelnemer een zog. Damage Waiver in te vullen. Om tijd te besparen adviseren we je dit in alle rust alvast thuis te doen. Door op onderstaande link te drukken kom je bij de Damage Waiver en kun je deze invullen en ondertekenen – deze komt automatisch in ons bestand terecht. Dat scheelt een boel gedoe op de dag van de workshop!

https://waiver.smartwaiver.com/v/hondensupwaiver/

We hebben in totaal 6 single hondensups en 3 Tandem-Sups voor 2 pp per Tandem-sup beschikbaar. We adviseren altijd een Tandem-sup te reserveren voor 2 baasjes met 1 hond of twee baasjes met 2 honden uit 1 huishouden!

Info voor bij de inschrijving naast de reguliere gegevens:

Ik kom samen met 1 hond op een single sup                                     – € 75,00

Ik kom met 2 personen en 1 hond op een tandem-sup                   – € 105,00

Ik kom met 2 personen en 2 honden op een tandem-sup              – € 150,00

Ik kom als kijker zonder hond                                                             – € 30,00

Sluitingsdatum 1 juli 2025
Nadere info via commissarisaene@weimaraners.nl

Naam(Vereist)
Adres
E-mailadres(Vereist)
Deelname is alleen voor leden. Bent u lid?(Vereist)
Uw lidnummer staat op de adreswikkel of bij uw incasso op de bankrekening. Indien niet bekend kunt u dit leeg laten.
Productnaam
Naam tweede deelnemer

12-07-2025 Workshop “Snuffelen aan Speuren”

Workshop “Snuffelen aan Speuren”

 

Deze workshop is geschikt voor de beginnende speurder. De workshop wordt gehouden door twee gediplomeerde speurinstructeurs die al jaren met hart en ziel met honden werken. Je maakt kennis met de magie van het speuren en je ziet het prachtige reukvermogen van je eigen hond in aktie. Het mooie van speuren is, dat je hond in zijn eigen kracht wordt gezet en wij als mens staan even op de tweede plaats. Je ziet de honden groeien in zelfvertrouwen.

Eerst geven we een stukje theorie. Maar natuurlijk gaan we zo snel mogelijk lekker in de praktijk aan de slag met een mix tussen praktijkspeuren en mantrailen. Je maakt kennis met verschillende ondergronden, technieken en het aanleren van de verwijzing. Na deze workshop kun je zelfstandig een stukje speuren, maar je leert ook hoe je een spoor loopt, zodat je thuis daadwerkelijk aan de slag kan met je opgedane kennis.

Hierbij wat praktische informatie.

 

Wanneer: zaterdag 12 juli 2025 van 10:30 uur tot 13:00 uur
Er is ook een eerdere workshop op 14-06-2025

Waar: Hogeweg 12 F Lienden

-Wat moet je meenemen:

*Een goedzittend tuig. (geen antitrektuig) of eventueel een halsband

*Lange lijn (kun je ook lenen van ons)

*Extra lekker beloningsmateriaal

*Een handig voerzakje of heuptas, zodat je snel bij je voer kan om te belonen

*Waterbak (water is aanwezig)

*Parkeren kan op het terrein zelf, er is genoeg plek.

Maximaal 6 tot 8 deelnemers. Als het aantal vol is opteren we voor een volgende datum.

Alleen leden kunnen deelnemen.

 

Sophie vd Gevel

Kyra Kooy

Geef de volledige stamboomnaam
Geef het volledige stamboomnummer
Geslacht(Vereist)
Haarvariteit(Vereist)
Naam eigenaar(Vereist)
Adres(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Bevestig de deelname*(Vereist)
De kosten voor deelname bedragen 40 euro.
Betaalmethode
American Express
MasterCard
Visa
Ondersteunde creditcards: American Express, MasterCard, Visa
 

14-06-2025 Workshop “Snuffelen aan Speuren”

Workshop “Snuffelen aan Speuren”

 

Deze workshop is geschikt voor de beginnende speurder. De workshop wordt gehouden door twee gediplomeerde speurinstructeurs die al jaren met hart en ziel met honden werken. Je maakt kennis met de magie van het speuren en je ziet het prachtige reukvermogen van je eigen hond in aktie. Het mooie van speuren is, dat je hond in zijn eigen kracht wordt gezet en wij als mens staan even op de tweede plaats. Je ziet de honden groeien in zelfvertrouwen.

Eerst geven we een stukje theorie. Maar natuurlijk gaan we zo snel mogelijk lekker in de praktijk aan de slag met een mix tussen praktijkspeuren en mantrailen. Je maakt kennis met verschillende ondergronden, technieken en het aanleren van de verwijzing. Na deze workshop kun je zelfstandig een stukje speuren, maar je leert ook hoe je een spoor loopt, zodat je thuis daadwerkelijk aan de slag kan met je opgedane kennis.

Hierbij wat praktische informatie.

 

Wanneer: zaterdag 14 juni 2025 van 10:30 uur tot 13:00 uur
Ook hebben we een tweede datum zaterdag 12 juli 2025.

Waar: Hogeweg 12 F Lienden

-Wat moet je meenemen:

*Een goedzittend tuig. (geen antitrektuig) of eventueel een halsband

*Lange lijn (kun je ook lenen van ons)

*Extra lekker beloningsmateriaal

*Een handig voerzakje of heuptas, zodat je snel bij je voer kan om te belonen

*Waterbak (water is aanwezig)

*Parkeren kan op het terrein zelf, er is genoeg plek.

Maximaal 6 tot 8 deelnemers. Als het aantal vol is opteren we voor een volgende datum.

Alleen leden kunnen deelnemen.

 

Sophie vd Gevel

Kyra Kooy

Geef de volledige stamboomnaam
Geef het volledige stamboomnummer
Geslacht(Vereist)
Haarvariteit(Vereist)
Naam eigenaar(Vereist)
Adres(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Bevestig de deelname*(Vereist)
De kosten voor deelname bedragen 40 euro.
Betaalmethode
American Express
MasterCard
Visa
Ondersteunde creditcards: American Express, MasterCard, Visa
 

Uitbreiding DNA onderzoek Weimaraner combibreed

Lysosomal Storage Disease (LSD) toegevoegd

Per 13 maart 2025 is het DNA onderzoek naar Lysosomal Storage Disease (LSD) H340 toegevoegd aan het combibreed Weimaraner pakket bij van Haeringen.
Hierdoor zal de prijs met 1 euro stijgen van 120 euro naar 121 euro.
Met ons bestelformulier kunt u met 10 % het totale Combibreed Weimaraner pakket laten testen.

Heb je afgelopen jaar een Combibreed Weimaraner test laten testen dan kan de Lysosomal Storage Disease (LSD) separaat nog getest worden voor 20 euro excl BTW. Voor nadere informatie als er interesse is mail dan naar: info@vhlgenetics.com

Zie voor nadere informatie: https://weimaraners.nl/dna-testen-via-van-haeringen-combibreed-test/

15-02-2025 Veldwerkinstructiedag

Veldwerkinstructiedag 15 februari 2025
De Jachtcommissie krijgt regelmatig vragen over hoe men jonge Weimaraners de beginselen van het veldwerk bij kan brengen. Er zijn veel uiteenlopende cursussen voor het werk na het schot (apporteren, zweetwerk) maar weinig voor het werk vóór het schot; het veldwerk.
De Jachtcommissie heeft Fred van Marion bereid gevonden om een veldwerkinstructiedag te verzorgen voor (jonge) Weimaraners (van 6 tot 36 maanden oud).
We maken er een gezellige ongedwongen dag van waarin je de beginselen van het veldwerk krijgt uitgelegd en mag proeven aan hoe het veldwerk is. Uw hond wordt daarbij vóór wild gebracht. Heeft u de intentie om veldwerk te gaan doen met uw Weimaraner (mits deze uiteraard daarvoor geschikt blijkt te zijn) geef u dan op middels het inschrijfformulier.
De kosten zijn €40,00 per deelnemer als je lid bent van de WSH èn eigenaar van de deelnemende Weimaraner en €10,00 voor een toehoorder, daarbij is de lunch inbegrepen.
Ook kunnen eigenaren van een Slovensky Hrubosrsty Stavac die lid zijn van de Vereniging Slowaakse Ruwharige Staande Hond deelnemen. Echter de voorrang bij overschrijving is voor Weimaraners.

02-11-2025 WSH Zweet- en Sleepspoor Proef*

De proef staat alleen open voor Weimaraners van leden van de vereniging WSH die ook door leden van de vereniging voorgejaagd worden.

Doel van de zweet- en sleepspoorproef is om door middel van kunstmatige sporen die de jachtpraktijk zoveel mogelijk benaderen en de deelnemende honden te testen op een voor het nazoek van ziek geschoten wild. Het is een verenigingsproef en het behalen van de proef betekent dus niet dat men zich mag plaatsen op een lijst van ervaren nazoek Zweethonden.

De proef bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Zweetspoor
  2. Haarwildsleep
  3. Veerwildsleep

 

De lengte van het zweetspoor bedraagt minimaal 450 meter. Het spoor is gelegd is het bos, met inbegrip van enige open plekken en kaalslagen. Een spoor kent geen rechte stukken, twee haken alsmede twee wondbedden, welke zijn gemarkeerd met de aanwezigheid van snijhaar en extra bloed. Het spoor is in zijn geheel licht gebogen. Na vijftig tot 100 meter wordt de eerste haak aangebracht. Het spoor dient bij het uitwerken minimaal drie uur oud te zijn en maximaal zes en half uur oud.

 

De haarwildsleep wordt door het bos gelegd en heeft twee stompe haken. Er mogen twee stuks wild worden gebruikt, één als sleepwild en één als te apporteren wild, welke beide aan het eind van de sleep worden gelegd. De keurmeester die de sleep heeft getrokken blijft aan het einde van het spoor achter, waar hij zich verdekt opstelt ten einde het gedrag van de hond te kunnen beoordelen bij het einde van de sleep en het opnemen van het wild. De andere keurmeester stelt zich aan het begin van het sleepspoor op, zodat hij de uitvoering van het eerste deel van het uitwerken van het sleepspoor alsook het afgeven van het wild aan de voorjager kan beoordelen. De voorjager mag de hond de eerste 30 meter van het spoor begeleiden

 

De veerwildsleep wordt waar mogelijk in open land (gras) gelegd en heeft eveneens twee stompe haken. De veerwildsleep is qua lengte veel korter dan de haarwildsleep. Er mogen twee stuks wild gebruikt worden, één als sleepwild en één als te apporteren wild, welke beide aan het eind van de sleep worden gelegd. Ook hier blijft de keurmeester die de sleep getrokken heeft aan het einde van het sleepspoor achter om het gedrag van de hond te kunnen beoordelen bij het einde van de sleep en het opnemen van het wild.  Ook mag de voorjager mag de hond de eerste meters van het spoor begeleiden.

15-10-2025 Zweetspoor F – Kuinre

Het doel van deze proef is het vaststellen van de mate van geschiktheid van de deelnemende honden voor de nazoek op ziek grofwild. Om aan deze proef te mogen deelnemen moet de hond de aantekening Sv (zie Artikel II.A.7), een overeenkomstige buitenlandse aantekening hebben behaald. De SJP A/B of C worden zijn niet meer geaccepteerd als schottest, conform ORWEJA reglement wijziging. De proef wordt beoordeeld door twee keurmeesters.

De sporen worden gelegd in enigszins onoverzichtelijke, voldoende met schaalwild bezette percelen, bij voorkeur afwisselend terrein bestaande uit bospercelen, kaalslagen, dekkingen en bosweitjes; openbare wegen en veel belopen paden dienen zo mogelijk te worden vermeden. Indien de bodem is bedekt met sneeuw mogen geen sporen worden gelegd. De lengte van het spoor De lengte van elk spoor is ongeveer 500 meter. Het spoor dient bij voorkeur licht gebogen te zijn en dient enigszins slingerend te verlopen. Haken, wondbedden en verwijspunten In het spoor moeten twee rechthoekige haken, één wondbed en drie verwijspunten voorkomen. Per 100 meter spoor wordt ongeveer 25 ml zweet van schaalwild gebruikt. Bij aanvang van de proef dient het spoor minimaal twintig en maximaal vierentwintig uur oud te zijn.

Inschrijven via Orweja

12-10-2025 Kampioens Clubmatch

Locatie “Manege de Fruithof”, Dorpsstraat 5 te Heteren.

Keurmeester: nog niet bekend

Een Kampioens Clubmatch is een exterieurkeuring voor rashonden met erkende stamboom, georganiseerd door de rasvereniging. Op een CM van een rasvereniging zijn alleen honden van het ras welkom.
De keurmeester op een clubmatch is een speciaal daarvoor opgeleide keurmeester.

Naast de CM zijn er mensen uit de Jachtcommissie van onze Rasvereniging ook aanwezig zijn met hun stand om voorlichting te geven over de verschillende manieren waarop onze Jachthond kan worden ingezet voor de jacht(training) en om demonstraties te geven. Daar kunnen ook vragen worden gesteld aan ervaringsdeskundigen en kan er worden meegedaan aan kleine oefeningen.

Sandra Boshoven
Commissaris Evenementen & Activiteiten