Keurmeestertraject en examen op 1-4-2023

Het was al ruim anderhalf jaar bekend dat we op 01-04-23 het Traject Keurmeester van de Weimaraner zouden afsluiten met het rasexamen.

We begonnen met ongeveer tien kandidaten. Peter Jakma heeft lesstof samen gesteld welke de aspirant keurmeesters toegestuurd kregen over ons ras.

Van de kandidaten werd verwacht dat zij, naast het bestuderen van de stof, aanwezig waren op -uiteraard- door de vereniging georganiseerde shows, maar ook de werkende Weimaraner, dus wedstrijden, bezochten.

We organiseerden een presentatie avond waarop Dick Rutten en Gerda Halff uitleg gaven over de bouw van de Weimaraner. Jur Deckers gaf een presentatie over de werkende Weimaraner. Deze presentaties werden toegelicht met mooie foto’s. Op die avond waren er ook 2 Weimaraners aanwezig waarbij de aspirant keurmeesters meteen in praktijk konden brengen wat ze zojuist gezien en geleerd hadden.

In februari j.l. vond de praktijk dag plaats. Op deze dag waren er vijf honden die bekeken en beoordeeld werden. Helaas besloten een aantal aspiranten niet op te gaan voor het examen.

Gelukkig waren er vijf kandidaten die wel mee deden met het examen op 1 april. Dit examen bestaat uit een praktijk en een theorie gedeelte. Drie van hen slaagden. Wij zijn uiteraard ontzettend blij dat we deze drie nieuwe, door de WSH opgeleide, keurmeesters mogen verwelkomen.

Ylona van Zanten, Maarte Nuijen en Marjan Hemminga.
Nogmaals alle drie van harte gefeliciteerd!

Onze dank gaat uit naar Dick Rutten en Gerda Halff die de aspirant keurmeesters begeleid hebben en waarbij de aspiranten terecht konden met al hun vragen.

Ook willen we de eigenaren die hun hond hebben geshowd tijdens de praktijk dag en het examen (dit moesten steeds andere honden zijn) nogmaals hartelijk danken voor hun inzet.

Het bestuur van de vereniging De Weimarse Staande Hond