Laden Evenementen

« Alle Evenementen

24-03-2019 WSH Dummy Apporteer Proef

24 maart 2019 -08:00 - 17:00

Op zondag 24 maart aanstaande organiseert de Vereniging een Dummy Apporteerproef in Delft (de exacte locatie ontvangen de deelnemers na inschrijving). We hebben al vaker in dit gebied de DAP gehouden en het is een mooi terrein dat zich prima leent voor deze proef.

Deze proef wordt georganiseerd voor onze leden en heeft als doel het werk na het schot van onze Weimaraners te beoordelen. In tegenstelling tot de officiële verenigings- en Standaard Jachthonden Proeven (SJP, voorheen KNJ proeven), wordt tijdens deze proef alleen met dummy’s gewerkt. Om aan deze proef mee te doen is geen diploma vereist. Uiteraard moet de hond wel wat ervaring hebben in het apporteren van dummy’s op het land, uit de dekking en het water.

Tijdens deze dag moeten per opdracht/proef steeds twee dummy’s worden geapporteerd.
Omdat de proef in maart is, en dus aan het begin van het trainingsseizoen wordt gehouden, is dit een goed moment om eens te kijken wat het niveau van de hond en voorjager is, en daardoor een ideale voorbereiding op het komende trainingsseizoen voor de Standaard Jachthonden Proeven (SJP) en de Meervoudig Apporteer Proeven (MAP’s). Het is prettig voor de hond om het geleerde eens te kunnen laten zien op een ander terrein dan zijn/haar trainingslocatie.
Uiteraard krijgen de deelnemers na afloop een puntenlijst en wordt er de hele dag de tijd genomen om alle honden en voorjagers tot succes te brengen. Het wedstrijdelement is tijdens de Dummy Apporteerproef van onderschikt belang.

Deze proef is opgezet vanuit de vraag van de leden om mee te kunnen doen aan een proef waar niet met wild wordt gewerkt.

Als organisatie kunnen wij de dag laten doorgaan bij een minimum aantal inschrijvingen van 20 deelnemers.
Bij een kleiner aantal kunnen we dit aanvullen met deelnemers die een Slowaakse Staande Hond hebben en lid zijn van deze rasvereniging. Zo kunnen we er toch voor zorgen dat de proef door kan gaan. Het inschrijvingsgeld bedraagt € 32,00, en inschrijven kan door hieronder uw gegevens in te vullen.
Na inschrijving ontvangt u ongeveer een week voor de proef een mail ter bevestiging, met daarin het adres van de locatie.

We hopen u te mogen begroeten op 24 maart 2019.

Namens de Jachtcommissie van de Vereniging De Weimare Staande Hond,
Ger Hagen, proeforganisator

Inschrijfformulier Dummy Apporteer Proef

Zondag 24 maart 2019 te Delft Deelnamekosten zijn 32 euro per hond en alleen voor leden.

Tamara van den Dam-Sloof
Raadhuisstraat 7
3461 CV Linschoten
E-mail: jachtproeven@weimaraners.nl

De verenigingsevenementen zijn bedoeld voor leden van de Vereniging Weimarse Staande Hond. Derhalve dienen de voorjager én de eigenaar of mede-eigenaar van de hond lid te zijn van de vereniging. Of Bij een kleiner aantal kunnen we dit aanvullen met deelnemers die een Slowaakse Staande Hond hebben en lid zijn van deze rasvereniging.
Bij inschrijving is de deelnemer inschrijfgeld verschuldigd. Dit kan overgemaakt worden op:
Rekeningnummer: NL16ABNA0477793657 t.n.v. Vereniging De Weimarse Staande Hond, onder vermelding van de naam van de hond en de datum van de proef.
Kosten voor de Dummy Apporteer Proef (DAP) bedraagt € 32,00 per hond.

De beschrijving van de proeven en van toepassing zijnde reglementen zijn te vinden op de site van de WSH, onder het kopje Vereniging WSH.

Gegevens

Datum:
24 maart 2019
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Delft
Tandhofdreef 10
Delft, Nederland
+ Google Maps