Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

26-06-2022 – Clubmatch

26 juni 2022 -08:00 - 17:00

CLUBMATCH 26 juni 2022 voor leden Vereniging De Weimarse Staande Hond.

Locatie “Manege de Fruithof”, Dorpsstraat 1 te Heteren.

Keurmeester: Lida Reeskamp – Blok

Per hond € 40,00
(jongste)Puppyklasse € 30,00
Koppelklas en Junior handling gratis

 

 

Op zondag 26 juni zal er wederom een Clubmatch plaatsvinden bij Manege de Fruithof te Heteren.

Een clubmatch is een exterieurkeuring voor rashonden met erkende stamboom, georganiseerd door de rasvereniging. Op een Clubmatch van een rasvereniging zijn alleen honden van het ras of de rassen die de rasvereniging vertegenwoordigt welkom. Hierbij kunnen alleen leden van de vereniging inschrijven.
De keurmeester op een clubmatch is een speciaal daarvoor opgeleide keurmeester. Bij de Clubmatch van een rasvereniging wordt er wel gekwalificeerd. Dit betekent dat de honden dan de kwalificatie ‘uitmuntend’, ‘zeer goed’, ‘goed’ of ‘matig’ krijgen. Tevens wordt er wel ‘de beste van het ras’ gekozen, maar zijn er geen kampioenschapsprijzen te verdienen (CAC).

De zeer ervaren keurmeester Lida Reeskamp-Blok komt ons wederom helpen om alle honden te keuren tijdens de CM. Zij heeft al jaren ervaring als keurmeester van hondenrassen in rasgroep 7. De voorkeur voor deze rasgroep ligt hem er in dat er nog vaak echt gewerkt wordt met deze honden. Zelf heeft ze een grote voorliefde voor Heidewachtels.

Dit jaar hebben we als vereniging er voor gekozen om een Clubmatch (CM) te organiseren in plaats van een Kampioenschapsclubmatch (KCM). Dit om de dag en het evenement wat laagdrempeliger te maken dan bij een KCM. Bij een KCM worden kampioensprijzen uitgedeeld en zie je voornamelijk veel mensen die hun honden vaker showen en dus alle ins en outs kennen van het showen van honden.

Dit jaar hopen we door een CM te organiseren dat er wat meer mensen komen die ook graag hun hond willen showen omdat ze het gewoon leuk vinden, maar nog niet veel ervaring hebben of omdat ze eventueel een keer een nest willen fokken met hun teef of om hun reu op de dekreuenlijst willen laten plaatsen.

We organiseren tevens op 26 juni de Gedragstest, deze kan te samen met een keuring van de CM volstaan om aan de eisen te voldoen van het verenigingsfokreglement, uitgezonderd de gezondheidseisen (Foto van de heupen om HD vast te stellen en een ECVO oog onderzoek om eventueel (erfelijke) oogafwijkingen vast te stellen).

Naast de CM en de gedragstest zal de Jachtcommissie van onze Rasvereniging ook aanwezig zijn met hun stand om voorlichting te geven over de verschillende manieren waarop onze Jachthond kan worden ingezet voor de jacht(training) en om demonstraties te geven. Daar kunnen ook vragen worden gesteld aan ervaringsdeskundigen en kan er worden meegedaan aan kleine oefeningen.

TOF hondenschool zal ook aanwezig zijn. Trust, Obedience and Fun. De key woorden voor het opvoeden van uw hond van pup tot volwassen hond of zelfs bij vragen over gedragsproblemen kunt u bij hondenschool TOF terecht. Er zullen demonstraties en workshops gegeven worden en er kan actief worden meegedaan met de activiteiten. Daarnaast zal er een kleine demonstratie worden gegeven voor het gedrag van mens en hond in de showring.

Tevens hebben we ook een mooie kraam staan van Petbuffet voor al uw dagelijkse benodigdheden voor de hond van snacks tot speelgoed.

Graag hopen we u te zien op zondag 26 juni te Heteren voor een leuke dag.

Sandra Boshoven
Commissaris Evenementen & Activiteiten

Heeft u vragen of opmerkingen mail dan naar: clubmatch@weimaraners.nl .

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
26 juni 2022
Tijd:
08:00 - 17:00

Locatie

Manege de Fruithof
Dorpstraat 5
Heteren, 6666 AE
+ Google Maps