Laden Evenementen

« Alle Evenementen

17-08-2024 WSH Oefendag SJP

17 augustus 2024 -08:00 - 17:00

Deze proef wordt georganiseerd voor leden van de Verenging Weimarse Staande Hond die de intentie hebben om dit jaar deel te nemen aan de landelijke Standaard Jachthonden Proeven (SJP). De proef wordt op het zelfde terrein georganiseerd als waar de door de verenging de officiële Standaard Jachthonden Proef wordt gehouden.
Deze wedstrijd is dan alleen toegankelijk voor de Weimaraners en leden van de vereniging De Weimarse Staande Hond.
Wat is er nu mooier dan al te kunnen oefenen op het terrein waar de officiële wedstrijd wordt gehouden. De oefendag heeft als doel om je een inzicht te geven in de vorderingen van de trainingen.
Uiteraard zijn ook leden welkom die (nog) zich niet in schrijven voor de Landelijke SJP. Voor hen is het misschien een mogelijkheid om te kijken wat er verwacht wordt van je en om mee te maken hoe het er op een wedstrijd aan toe gaat. Het is wel raadzaam om je pas in te schrijven wanneer je hond ervaring heeft met het apporteren van dummy’s/docken eend en het liefst wild op het land, in de dekking en uit het water.

De oefendag zal net zo verlopen als bij een SJP. Zo wordt er een groepsindeling gemaakt en zal de dagindeling van de proeven hetzelfde zijn als die proef. Ook zullen alle proeven worden uitgezet zoals je ze op een SJP kunt verwachten.
De proeven die je kunt verwachten zijn:
A. Aangelijnd en los volgen
B. Vooruitsturen en komen op bevel
C. Houden van de aangewezen plaats
D. Apport te land
E. Apport uit diep water
F. Verloren apport te land
G. Markeerapport
H. Apport over diep water
I. Dirigeerpoef te land
J. Apport v. verre loper over breed water

De beschrijving van de proeven en hoe er gekeurd wordt is te vinden op de site van Orweja, bij regelementen, of klik op deze link: https://orweja.nl/reglementen/algemeen-reglement-jachthondenproeven-arjp/
Vooraf kunnen diegene die de A-proeven getraind hebben (proef I en J) aangeven dat ze met de A-proeven willen meedoen. Ook al voldoe je niet aan de voorwaarden om tijdens een officiële wedstrijd door te mogen naar de A-proeven tijdens de oefendag wordt je toch in de gelegenheid gesteld om de A-proeven te doen.

De keurmeesters keuren volgens de richtlijnen van de SJP, maar ze kunnen te extra tips geven om de uitvoeren van de proef te perfectioneren zodat je als deelnemer wijzer naar huis gaat. Nog een voordeel alle deelnemers hebben een weimaraner. Je kunt ervaringen met elkaar uitwisselen en veel van elkaar leren.

 

Gegevens

Datum:
17 augustus 2024
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Putten
Schremmersteeg 4
Putten, 3882 SE Nederland
+ Google Maps