Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

04-09-2021 Workshop Zweetwerk – GEANNULEERD

4 september 2021 -09:00 - 15:00

Door te weinig  inschrijvingen is de workshop geannuleerd.

Workshop Zweetwerk te Budel
Zaterdag 4-9-2021
Tijd 9:00 – 15:00 uur

Per voorjager met 1 hond zijn de kosten €49,- inclusief lunch en drinken.
Leden hebben voorrang op deelname.
Voor niet leden komt er €5,- bij.

Op deze dag gaan we je een kijkje in de keuken geven van het zweetwerk. De workshop zal worden gegeven te Budel door de heer John Feijen. John bezit oneindige kennis over deze mooie tak van de jacht. Er zal o.a. gesproken worden over de manier van werken van de hond, aanschotplaats, wondbed en het leren herkennen hiervan maar ook wordt je zelf aan het werk gezet om de opgedane kennis meteen in de praktijk te brengen. Na de lunch, die volledig door ons verzorgd zal worden, zal je ook zelf met je hond een zweetspoor gaan lopen onder professionele begeleiding en de nodige tips.

Zweetwerk is het speurwerk van een jachthond met voorjager naar aangereden of aangeschoten grof wild. In Nederland verongelukken regelmatig grote hoefdieren. Niet alle dieren zijn na de aanrijding direct dood. Het gewonde dier zal dan de dekking invluchten. Als hier niets aan wordt gedaan zal een dier, dat gewond is, zich in die begroeiing schuil houden en een langzame dood sterven. Eveneens kan ditzelfde gebeuren als een dier geschoten is, maar niet dodelijk geraakt. Jagers die verantwoordelijk zijn voor het beheer van het wild kunnen door allerlei oorzaken ‘mis’ schieten. Het is daarom van groot belang voor het dierenwelzijn dat zowel aangeschoten als aangereden dieren gevonden worden en zo snel mogelijk uit hun lijden worden verlost.
Om het gewonde dier te vinden wordt een zweethond met voorjager ingezet. De hond is getraind om het spoor van een gewond dier na te zoeken en kan zowel op het verloren zweet als op de geur van de hoef afdrukken. Hoe dit verder in zijn werk gaat zal je gaan leren op onze workshop zweetwerk.

 

Gegevens

Datum:
4 september 2021
Tijd:
09:00 - 15:00

Locatie

Budel
Nederland + Google Maps