Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

01-09-2021 Bijzondere Ledenvergadering

1 september 2021 -20:00 - 22:00

Digitale ledenvergadering op 1 september 2021 om 20:00u.

Inloop vanaf 19:45 u zodat u tijdig aanwezig bent via MS Teams.

U bent als lid allen van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijzondere ledenvergadering via MS Teams.
Meld u daarvoor tijdig aan bij secretaris@weimaraners.nl en u ontvangt een link met de uitnodiging.

Na de Bijzondere Ledenvergadering van juni heeft het Bestuur de vragen en opmerkingen vanuit de leden meegenomen naar een nieuw voorstel voor de controle op oogziektes. In deze editie kunt u de nadere uitwerking lezen en meer informatie over met name Cataract.

Uit recente informatie vanuit Duitsland blijkt dat daar al 260 honden een ECVO onderzoek hebben gedaan waaronder 24 lijders van Cataract zijn geconstateerd. In dit onderzoek zit een deel verwante honden van het betreffende nest (waar 5 van de 10 pups vóór de leeftijd van 2 jaar bijna blind werden). Daarnaast heeft Duitsland ook de verplichting uitgezet voor fokdieren om een geldige ECVO test met de uitslag Cataract-vrij te hebben. Hierdoor is er op uitgebreidere schaal al getest onder de weimaranerpopulatie in Duitsland. Uit hun onderzoek blijkt tevens dat er meerdere varianten van Cataract zijn vastgesteld. Mogelijk kunnen we op de nieuwe Bijzondere Ledenvergadering van 1 september a.s. om 20:00 u nog recentere informatie verstrekken over Cataract van professor Distl, van de Universiteit Hannover.

Met het ECVO-onderzoek van onze nederlandse weimaranerpopulatie kunnen we ook kijken hoe Cataract zich manifesteert qua aantal lijders in Nederland.
U bent als lid allen van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijzondere ledenvergadering via MS Teams. Meld u daarvoor tijdig aan bij secretaris@weimaraners.nl en u ontvangt een link met de uitnodiging.

Niet alleen voor alle WSH-fokkers is dit een belangrijke bijeenkomst, maar óók voor toekomstige eigenaren die een weimaranerpup willen kopen waarbij de ouders in ieder geval gecontroleerd zijn op oogziektes zoals Cataract. Tenslotte willen we daarmee uiteraard Cataract (vererfbare blindheid), zeker op zeer jonge leeftijd, in ons ras zo veel mogelijk te voorkomen door ouderdieren verplicht voorafgaand aan een dekking te laten testen. Hiervoor hebben we een meerderheid en draagkracht onder onze leden nodig tijdens de vergadering om dit voorstel te kunnen gaan realiseren, om zodoende ons weimaranerras zo gezond mogelijk en zoveel mogelijk vrij van erfelijke oogziekten te kunnen houden. Wij hopen dat u de noodzaak hiervan inziet.

Breng daarom uw stem uit tijdens deze belangrijke vergadering.

Reserveer danook 1 september 2021 om 20:00 u in uw agenda en meld u aan voor de vergadering. Lees vooraf de informatie uit de bijlage of aankomend clubblad goed door zodat u goed ingelicht bent over Cataract en ECVO zodat u de vergadering goed en zonder al te veel onduidelijkheden kunt volgen.

Wim van Roessel
Voorzitter

De benodigde stukken vind u via deze link.

Gegevens

Datum:
1 september 2021
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

Digitaal MS Teams