De Weimarse Staande Hond

 
 

oefendag 20 augustus 2017

Oefendag Standaard Jachthonden Proef op 20 augustus 2017

Op zondag 20 augustus aanstaande organiseert de Vereniging Weimarse Staande Hond (WSH) een oefendag voor de Stanaard Jachthondenproeven op het terrein “de Bolusberg” te Heerle. We zijn daar te gast bij Lenie Hectors.
Deze proef wordt in eerste instantie georganiseerd voor onze leden welke gaan deelnemen aan de landelijke Standaard Jachthondenproeven (afgekort SJP en voorheen de KNJV-proef) en heeft als doel inzicht te geven in de vorderingen van de trainingen. Uiteraard zijn ook leden welkom welke (nog) niet deelnemen aan de SJP’s, echter is het vanzelfsprekend dat de hond voldoende ervaring moet hebben in het apporteren van wild op het land, in de dekking en het water.

De dag zal net zo verlopen als bij een SJP, waarbij:

Ø  De groepsindeling en dagindeling net zo verloopt als bij de SJP

Ø  De proeven het niveau hebben van een SJP, C-, B- en A-niveau.

Ø  Vooraf kunnen de genen die getraind hebben voor het behalen van het A-diploma dat opgeven en ook al voldoe je dan niet aan de voorwaarden om voor A op te mogen, wordt je toch in de gelegenheid gesteld om de A-proeven te doen.

Ø  De keurmeesters keuren volgens de richtlijnen van de SJP, maar je als deelnemer wel extra tips geven voor de uitvoering van de proef, zodat je wijzer huiswaarts gaat

Ø  Je hond op een nieuw terrein kan laten zien dat hij/zij de commando’s goed kent

Ø  Er heerlijke soep, hamburgers en andere versnaperingen te verkrijgen zijn in de jachthut van onze gastvrouw Leny Hectors

Ø  We met allemaal weimaraners zijn en heerlijk kunnen kletsen over grijze uitdagingen.

Ø  En “last but not least”  de oefendag is op hetzelfde terrein als de SJP van de WSH op 10 september 2017. Dus heeft de hond en u als voorjager al mooi een keer geoefend. Alle reden dus om u voor beide evenementen in te schrijven.

Inschrijven voor de oefendag kan nu middels het inschrijfformulier. U vind het inschrijfformulier onder jachtzaken, bij jachtagenda. Op het formulier kunt u aangeven of u wenst een eend te bestellen voor die dag. Als u geen eend bestelt, dient u uw eigen eend mee te nemen. U dient ook aan te geven of u getraind heeft voor het A-diploma. Na inschrijving ontvangt u ongeveer een week voor de oefendag een mail met verdere informatie voor de dag. Graag ontvangen wij tijdig uw betaling van inschrijving (en eend). De rekeninginformatie vind u ook op het inschrijfformulier.

Voor de SJP kunt u zich inschrijven via “www.myorweja.nl”. U dient dan eenmalig een profiel aan te maken en met dat profiel kunt u zich jaarlijks inschrijven voor alle wedstrijden die onder de vlag van de ORWEJA worden georganiseerd. Let op hoe u uw profiel invult, exact zoals u de informatie opgeeft, wordt het overgenomen op het uiteindelijke diploma, let dus extra goed op spel- en typefouten.

Wij hopen u graag op 20 augustus te zien als deelnemer.

Met vriendelijke groet, Namens de Commissie Jacht- en wedstrijdzaken

Wim & Tamara van den Dam, organisatoren van de oefendagDe bolusberg vindt u hier:


Grotere kaart weergeven