De Weimarse Staande Hond

 
 

Bestuursmededeling

De Trofee Pieter Rooijakkers

De Trofee Pieter Rooijakkers is een nationale kampioenschaps-najaarsveldwedstrijd (solo) mèt apport voor staande honden, welke jaarlijks wordt gehouden.

Opzet en doel

1. Het doel van de gezamenlijke wedstrijd om de Trofee Pieter Rooijakkers is enerzijds aan het einde van het najaarseizoen het in wedstrijdverband vergelijken van de veldwerkkwaliteiten van de meest succesvolle staande honden in het voorjaar en najaar voorafgaand aan deze wedstrijd in Nederland, anderzijds het tonen van de diversiteit in werkwijze en stijl van de staande honden die behoren tot een van de rassen uit de betreffende rubrieken van het AVR.

2. Het geven van inzicht bij jagers en andere belangstellenden in de mogelijkheden van goed opgeleide staande jachthonden in hun werk voor het schot.

Het reglement (FTCP bulletin 2017-03) vindt U (hier) http://www.orweja.nl/wp-content/uploads/2017/07/FTC-BULLETIN-2017-03-Trofee-Pieter-Rooijakkers.pdf

Dit najaar wordt de eerste Trofee Pieter Rooijakkers georganiseerd door de Nederlandse Vereniging Langhaar in samenwerking met het FTC op donderdag 12 oktober 2017. Raadpleeg hiervoor de veldwedstrijdkalender op MyORWEJA.