De Weimarse Staande Hond

 
 

Bestuursmededeling

Voorlopig Reglement Basis Veldwerk Test

In verband met het vorige punt ( Veldwerk informatiebijeenkomst) heeft het FTC in overleg met de JWR een voorlopig reglement voor de Basis Veldwerk Test vastgesteld.
De aangeboren eigenschappen van staande jachthonden, zoals jachtpassie, bouw, motoriek, de wil om voor te staan en een goed karakter en mentaliteit zijn noodzakelijk om onze staande hondenrassen in stand te houden.
Veldwedstrijden zijn het middel bij uitstek om te gebruiken bij de selectie van deze eigenschappen. Uiteindelijk wordt hierdoor het gebruik van goede staande honden en daarmee de weidelijkheid ter jacht bevorderd en het raseigen karakter van de verschillende staande hondenrassen in stand gehouden.
De resultaten van (jeugd)veldwedstrijden geven veldwedstrijd organiserende verenigingen (hierna VWOV’n) een goed en waardevol beeld van de stand van de jachteigenschappen van het betreffende staande hondenras.
Om de natuurlijke aanleg voor het veldwerk van jeugd te beoordelen wordt een Basis Veldwerk Test geïntroduceerd met als doel honden met voldoende aanleg te selecteren voor de jeugdveldwedstrijd. Het is daarmee een eerst stap naar deelname aan de jeugdveldwedstrijd en een instrument om de kwaliteit te bevorderen.

De tekst van het voorlopig reglement (FTCP bulletin 2017-02) vindt U (hier) http://www.orweja.nl/wp-content/uploads/2017/07/FTC-BULLETIN-2017-02-voorlopig-Reglement-Basis-Veldwerk-Test.pdf